Η Τάση των Seasonal Cocktails με Πουρέδες Φρούτων: Φρεσκάδα και Γεύση που Αλλάζουν με τις Εποχές.

2025-06-20

Η μιξολογία εξελίσσεται συνεχώς και μία από τις πιο δυνατές τάσεις σήμερα είναι τα seasonal cocktails — κοκτέιλ που προσαρμόζονται στις γεύσεις κάθε εποχής. Η χρήση πουρέδων φρούτων είναι το απόλυτο μυστικό για να πετύχεις φρέσκα, αρωματικά και εντυπωσιακά ποτά που αντανακλούν την εποχή τους.

Τα πουρέδες φρούτων Summer Lollipop, με τη φυσική γλυκύτητα και την έντονη γεύση τους, προσδίδουν στα cocktails ζωντάνια και μοναδικό χαρακτήρα, κάνοντας το κάθε ποτό μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πώς να προσαρμόσεις τις γεύσεις πουρέδων ανά εποχή

Άνοιξη. Φράουλα, κεράσι, ροδάκινο και βερίκοκο είναι τα φρούτα που κυριαρχούν. Η δροσιά και η φρεσκάδα τους ταιριάζουν με ελαφριά spirits όπως τζιν και βότκα.

Συνταγή Άνοιξης:
Strawberry Gin Fizz

40 ml τζιν

30 ml πουρέ φράουλας

20 ml φρεσκοστυμμένο λεμόνι

Σόδα για το γέμισμα

Φρέσκια φράουλα για το γαρνίρισμα.

Καλοκαίρι. Μάνγκο, ανανάς, καρπούζι και λεμόνι δημιουργούν δροσιστικά, γλυκά κοκτέιλ που «σβήνουν» τη ζέστη. Ρούμι και βότκα είναι οι ιδανικοί σύντροφοι.

Συνταγή Καλοκαιριού:
Mango Pineapple Rum Punch

50 ml ρούμι

40 ml πουρέ μάνγκο

30 ml πουρέ ανανά

15 ml φρέσκο λεμόνι

Πάγος και φέτα ανανά για το γαρνίρισμα.

Φθινόπωρο. Μήλο, αχλάδι, σύκο και ρόδι δίνουν βάθος στα cocktails, που ταιριάζουν με ουίσκι και βερμούτ για πιο σύνθετες γεύσεις.

Συνταγή Φθινοπώρου:
Pear Whiskey Sour

50 ml ουίσκι

30 ml

πουρέ πράσινο μήλο

20 ml φρεσκοστυμμένο λεμόνι

10 ml σιρόπι σφενδάμου

Φέτα μήλο για γαρνίρισμα.

Χειμώνας. Πορτοκάλι, μανταρίνι, κράνα και μούρα δίνουν ζεστές και πικάντικες νότες. Τεκίλα, κανέλα και μοσχοκάρυδο κάνουν τα cocktails αρωματικά και ιδανικά για το κρύο.

Συνταγή Χειμώνα:
Spiced Orange Tequila

50 ml τεκίλα

40 ml πουρέ μανταρίνι

15 ml χυμό λεμονιού

1/4 κουταλάκι κανέλα

Φλούδα πορτοκαλιού και μοσχοκάρυδο για γαρνίρισμα.

Γιατί να υιοθετήσεις τα seasonal cocktails με πουρέδες στο μενού σου;

  • Ανανεώνεις το μενού και κρατάς το ενδιαφέρον των πελατών ζωντανό

  • Χρησιμοποιείς φρέσκα και ποιοτικά υλικά, κάτι που φαίνεται στη γεύση

  • Προσφέρεις ποτά που ταιριάζουν στην εποχή και την διάθεση των πελατών

  • Δημιουργείς μια μοναδική εμπειρία που συνδέει το ποτό με την εποχή και τις αναμνήσεις

Η εποχικότητα στα cocktails με πουρέδες φρούτων είναι ένας απλός αλλά πανίσχυρος τρόπος να αναβαθμίσεις το μπαρ σου και να ενθουσιάσεις το κοινό σου με νέες γεύσεις και χρώματα που αλλάζουν κάθε εποχή.


ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ CAPRICCI M.I.K.E.
(+30) 210 9513806
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!